Blue Touth - Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας Ξενοδοχείου

BMS-HOTEL BLUE – TOUCH (PROXyCON-ΝΕΤ) ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ , ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ (PROXIMITY RF-ID)

Hotel BMS

Το Blue Touch είναι ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα δωμάτια και σε κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, ελέγχου καταναλώσεων δωματίου (φώτα-κλιματισμός κλπ), αυτοματοποίησης λειτουργίας των κτιρίων ή των πτερύγων, ελέγχου θερμοκρασιών και πυρανίχνευσης, προπώλησης extra υπηρεσιών και γενικά αυτοματοποίησης και ελέγχου της λειτουργίας του ξενοδοχείου μέσω κεντρικού Υπολογιστή και δικτύωσης Ethernet (TCP/ IP) των ελεγχομένων χώρων.

 

Η λειτουργία βασίζεται στην τεχνολογία RF-ID που χρησιμοποιεί ειδικό μικροτσίπ τοποθετημένο στις κάρτες των πελατών, του προσωπικού κλπ, το οποίο ανταλλάσσει δεδομένα με τις πρίζες των δωματίων και των άλλων ελεγχόμενων χώρων, κάθε φορά που βρίσκεται στην εμβέλεια του εκπεμπόμενου σήματος της πρίζας. Η εμβέλεια εκπομπής είναι 5 cm από την πρίζα, λειτουργώντας με ένα άγγιγμα της κάρτας σε αυτήν, χωρίς να παρουσιάζει ευαισθησία από υγρασία λόγω της μη ύπαρξης οποιασδήποτε ηλεκτρικής επαφής. Δεν απαιτεί ειδική κλειδαριά στις πόρτες, παρά μόνο τη τοποθέτηση ηλεκτρικής γλωσσίδας στις κάσες.

Τα module που τοποθετούνται στον πίνακα των δωματίων και των άλλων χώρων (office ορόφων-πτερύγων, μαγαζιά, κλιμακοστάσια, αποθήκες κλπ) διαθέτουν όλα συσκευή δικτύωσης Ethernet 100Mbps για την ON-LINE επικοινωνία με τον κεντρικό υπολογιστή της reception και το εύπλαστο πρόγραμμα διαχείρισης TALOS-NET . Πέρα από την κεντρικά ελεγχόμενη λειτουργία, το όλο σύστημα λειτουργεί ταυτόχρονα και αυτόνομα, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Το σύστημα, καινοτομία της Teletechnika, με τον μεγάλο συγκεντρωτισμό ιδιοτήτων και λειτουργιών που παρέχει καταργεί άλλα, μη συνεργαζόμενα μεταξύ τους, υψηλού κόστους κτήσης – εγκατάστασης συστήματα. Με τον υψηλό βαθμό διαχείρισης της ενέργειας (όχι μόνο σε επίπεδο δωματίου αλλά και σε κεντρικό επίπεδο ορόφων, πτερύγων ή κτηρίων), πετυχαίνει μεγάλη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, Module δωματίου Proxycon-Net αύξηση του ορίου ζωής των συσκευών, αποτελώντας μια άριστη, τεχνολογικά προηγμένη και πολύ προσιτή λύση για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κλπ.

 

Ιδιότητες - Περιγραφή Χρήσης

Αθόρυβο άνοιγμα πόρτας
Με το άγγιγμα της κάρτας στην εξωτερική πρίζα του δωματίου ενεργοποιείται ο ηλεκτρικός μηχανισμός της πόρτας για 4 δευτερόλεπτα, ανάβει η ένδειξη Door opener και ανάβουν τα φώτα του δωματίου για 1 λεπτό. Ο κοντρόλερ του συστήματος τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό μηχανισμό της πόρτας με συνεχή τάση ώστε να μην δημιουργείται κανένας θόρυβος.

Έλεγχος καταναλώσεων
Με την τοποθέτηση της κάρτας στην φωτιζόμενη σχισμή της εσωτερικής πρίζας, φώτα και κλιματισμός παραμένουν ενεργοποιημένα για όσο χρονικό διάστημα ο κοντρόλερ του συστήματος ‘διαβάζει’ την κάρτα. Με την απομάκρυνση της κάρτας από την πρίζα φώτα και κλιματισμός απενεργοποιούνται μετά από 1 λεπτό.

Ανεξάρτητος έλεγχος air-condition
Σε κατειλημμένο δωμάτιο το σύστημα επιτρέπει την λειτουργία του κλιματιστικού μόνον εάν είναι η μπαλκονόπορτα κλειστή. Επιτρέπει λειτουργία του κλιματισμού με ανοικτή μπαλκονόπορτα, για 3 λεπτά, χρόνο αρκετό ώστε ο πελάτης να μπορεί να αερίσει το δωμάτιο ή να επισκεφθεί την βεράντα του δωματίου. Εάν η μπαλκονόπορτα παραμείνει ανοικτή για μεγαλύτερο χρόνο, τότε ο κλιματισμός απενεργοποιείται έως ότου η μπαλκονόπορτα κλείσει. Η πληροφορία δικαιώματος χρήσης κλιματισμού είναι γραμμένη στη κάρτα, δίνοντας τη δυνατότητα πώλησης του κλιματισμού , ως έξτρα υπηρεσίας, με τη χρήση 2ης σειράς καρτών ‘NO AIR-CONDITION’.

Πολλαπλοί χρήστες ανά δωμάτιο
Το σύστημα αναγνωρίζει και επιτρέπει την πρόσβαση σε 3 διαφορετικές κάρτες πελατών ανά δωμάτιο και σε 2 διαφορετικές ομάδες- κατηγορίες καρτών pass partout (πχ καθαρίστριες-συντηρητές). Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε περισσότερες από μία κάρτες - κλειδιά σε περιπτώσεις σουίτας ‘η οικογενειών που φιλοξενούνται στα διαμερίσματά σας.

Μην ενοχλείτε (Do not disturb)
Ο ένοικος του δωματίου εφ΄όσον είναι κατειλημμένο, μπορεί να ενεργοποιήσει την ιδιότητα ‘μην ενοχλείται’ πιέζοντας το αντίστοιχο μπουτόν της εσωτερικής πρίζας δωματίου. Απαγορεύει έτσι την είσοδο της καμαριέρας στο δωμάτιο. (Για λόγους ασφαλείας η λειτουργία do not disturb μπορεί να ακυρωθεί από το μπρελόκ master του ξενοδοχείου).

Ένδειξη κατάστασης δωματίου
Όλες οι λειτουργίες και η κατάσταση του δωματίου απεικονίζονται στις λυχνίες led της εξωτερικής (και εσωτερικής) πρίζας το δωματίου. -Ενεργοποίηση πόρτας : πράσινη λυχνία Door opener/Alarm για 10 δευτερόλεπτα. -Δωμάτιο κατειλημμένο : πράσινη λυχνία Room occupied. -Μην ενοχλείτε : κόκκινη λυχνία Do not disturb. -Ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε ελεύθερο δωμάτιο : αναβοσβήνει γρήγορα η λυχνία Door opener/Alarm.

Φωτισμός νυκτός
Όλες οι πρίζες(εσωτερικές και εξωτερικές) του συστήματος blue touch φωτίζονται στο επάνω τμήμα τους με έντονο αλλά διακριτικό μπλε φως νυκτός που διευκολύνει τους ενοικιαστές όταν τα φώτα είναι σβηστά στο δωμάτιο ή στους διαδρόμους.

Πρόσβαση σε κεντρική είσοδο-άλλες εισόδους
Πρόσθετα module ProxyCon-2RD, προγραμματισμένα ως κεντρική είσοδος, parking, είσοδος access 1 έως 5 κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, μπορεί να γίνει συνεργασία με δικτυακά module ProxyCon-Net, σε χώρους που απαιτείται καταγραφή και έλεγχος των συμβάντων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (οι κάρτες και ο τρόπος κωδικοποίησής τους είναι απολύτως συμβατός με το σύστημα ProxyCon-Net και το πρόγραμμα Talos-net).

Κατηγορίες πελατών-προπληρωμένες υπηρεσίες
Οι επιπλέον κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ξενοδοχείου ακόμη και για προπώληση υπηρεσιών και πρόσβαση ή όχι των πελατών σε αυτές. Για παράδειγμα μπορούν κάθε φορά να προγραμματίζονται ή να χρησιμοποιούνται ήδη προγραμματισμένες κάρτες με δικαίωμα κλιματιστικού , θέση parking, πρόσβαση σε γυμναστήριο κλπ εφ’οσον αυτές οι υπηρεσίες χρεώνονται επιπλέον. *(για την παραπάνω λειτουργία απαιτείται η κεντρική συσκευή Nemesis RF-ID programmer στην reception του ξενοδοχείου)

Μέρη που απαρτίζουν το σύστημα

  • BT-EXT : Εξωτερική φωτιζόμενη πρίζα blue touch, πομποδέκτης RF-ID code.
  • BT-INT : Εσωτερική φωτιζόμενη πρίζα blue touch, πομποδέκτης RF-ID code.
  • RF-ID CARD : Κάρτα RF-ID και τετράχρωμη εκτύπωση στις 2 όψεις (οδηγίες και λογότυπο του ξενοδοχείου).
  • PROXyCON-2RD : Κοντρόλερ διαχείρισης πριζών προσέγγισης blue touch και ρελέ διαχείρισης φορτίων.
  • GEVI : Ηλεκτρικό κυπρί πόρτας.
  • OPTEX : Μαγνητική επαφή μπαλκονόπορτας.

(Προαιρετικά)

  • PSU 5-24 : Μεταβλητό τροφοδοτικό switching, 5 έως 24Volt DC / 10Watt για άνοιγμα της ηλεκτρικής πόρτας.
  • Nemesis RF-ID programmer: Συσκευή ανάγνωσης και προγραμματισμού υπηρεσιών σε κάρτες RF-ID.

(OPTIONAL) Πρίζες VR-EXT & VR–INT με πλαίσια VIMAR (διατίθεται μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σε πλαστικά, ή χυτοπρεσσαριστά)